Tuesday, September 6, 2011

Manik Di bintang : Putri Farah

terkejut dengan title yang sungguh gah itu??? jangan.... this time intan nak tunjukkan skil bercrita/mengarang dari aisha.... enjoy!!!


Nur Aisha Mohdhamad Rizal manik di bintang Episod 1: Pada suatu hari ada seorang putri nama putri itu
ialah putri Farah putri Farah duduk di sebuah
istana istana itu besar putri Farah dan papanya mancari seorang putera
yang boleh lawan dengan ngaga ngaga adalah sebuah
haiwan yang besar ngaga ada gigi yang tajam
tiba tiba ngaga itu datang ke tempat Farah yang mane putri Farah duduk
dan ngaga boleh terbang ngaga ada sayap 
tiba tiba seorang lelaki ini datang nak lawan dengan ngaga ini
selamat putrti Farah hati gembira
dan papa putri Farah pun   gembira sudah cari 
seorang lelaki nak lawan dengan ngaga
lelaki tu lawan dengan ngaga itu dan............
BERSAMBUNG.................


manik di bintang Episod 2:lelaki tu lawan dengan
ngnaga itu dan lelaki itu berjaya
dan nama putera itu ialah David dia suka kat putri Farah
dan semoganya putera David menpunyae sebuah istana yang besar
ayah Farah mengkasih David makanan 


best kan cerita Putri Farah and NGAGA ni... :)


enough for today.... intan rizal

3 comments:

Keluarga Muhsina said...

memula ok...lepas tu lelama macam baca citer seberang laks...

Hahahahahaa....

p/s: Sila singgah lagi bila ke PH...TETAPI sila la bagitahu awal2, boleh goreng kepok...

Uncle Lee said...

Hi Intan, love your expression, 'everyday is a Sunday'.
Good for you now able to gonchang kaki sit back and watch the world go by.
Maybe can go fishing, do gardening, breed Koi fish, collect jungle rare orchids.....

You have fun and keep a song in your heart.
Lee.

IntanRizal said...

Hi Uncle Lee,
Thank you for nice word and comment :)